Stoere Hot Rod met Cyber Shooters

HRS_ClosedEigenlijk was ik met iets heel anders (van Lego) bezig toen mijn zoon (5jr) tegen een probleem aan liep. Hij had een Cyber Canon in een frame van twee 16-nops balken gebouwd maar dat schoot tegen de as van het voorwiel aan. Hij pakte de pneumatische set en besloot met de pomp en cilinder een constructie de bouwen die het kanon omhoog zou drukken zodat het probleem zich niet voordeed… Dit bleek voor hem iets te hoog gegrepen J dus ben ik maar aan de slag gegaan. In 10 minuten zat het basis idee in elkaar. Eigenlijk vond ik het zo’n leuk idee dat ik die avond het geheel heb “afgebouwd” tot een Hot Rod. Het ding is 30cm lang.

 

De buurjongen was daags daarna danig onder de indruk, mijn zoon wat minder… (verwend misschien?)

 

Met het pompje (foto 1) achter op de auto, breng je de luchtdruk in de blauwe tank op peil (midden in de auto). Met de pneumatische schakelaar (foto 2) bedien je de pneumatische cilinder (foto 3) die onder de “motorkap” zit. Duw je de hendel omhoog dan kan je de kanonnen naar boven richten. En schieten maar! De achteras is flink verstevigd zodat de zaak niet door de assen zakt als “die apen” druk aan het pompen zijn.

 

 

Download (rechter muisknop)

MLCAD-file:  Hot Rod Shooter

Acrobat PDF-file: Bouwinstructie Hot Rod Shooter

 

De MLCAD File heeft nog wel wat “voeten in de aarde”. Zo zijn de Flexible Tubes voor de uitlaat provisorisch in elkaar gehacked. Op een één of andere manier lukt het me niet die Flexible Hose Generator van MLCAD v3.0 in goede banen te leiden. Ook is part 32074 nog steeds een probleem – onvindbaar op internet. Nu heb ik maar ’s een alternatief in elkaar gezet voor dat Cyber Slam Canon, wetenschappelijk onverantwoord – maar ’t oogt niet onaardig. De slangetjes voor het pneumatische systeem zijn op de MLCAD file niet zichtbaar, maar die laten zich wel raden denk ik…

 

Terug naar de TOP