4x4 Silver Cyber Slammer

4x4 Silver Cyber SlammerMijn zoon vond het weer eens tijd een auto in elkaar te zetten. Hij nam het bouwvoorbeeldenboekje van de 9v Mini Motor in zijn hand en vroeg of ik een wagentje in elkaar wilde zetten. Het ding, ter grootte van het Cyber Slam wagentje, was snel in elkaar gezet en werd door mijn zoon meteen beproefd op het doorkruisen van bergen legosteentjes. Dat bracht me op het idee om een 4x4 aangedreven karretje met grote wielen te bouwen. Met de wielen van de Silver Champion bijvoorbeeld heb je een partij rubber rond draaien waardoor geen hindernis meer te wild is. Het wagentje heeft ook nog wat andere “bezienswaardigheden” zoals een super snel ronddraaiende ventilator net achter de Grill van de motorkap, een bewegende V6-Motor aan de achterzijde en een Cyber Slam kanon verdekt opgesteld tussen de twee MiniFigs dat vanaf het dak bediend kan worden.

 

Download (rechter muisknop)

MLCAD-file:  4x4 Silver CS – Touring Edition

                    4x4 Silver CS – Power Edition

 

MLCAD 4x4 Silver Cyber Slammer

In het model is een ouder type 9v motor gebruikt (PartNr 2838). Nadeel is dat deze zo’n 10x sneller draait dan de “Geared Motor Blocks” van anno 2003. Dit betekent dat er wat extra tandwielen ter vertraging in het model zijn gebracht. Het blijft een keuze tussen “snelheid of kracht”. Vandaar twee varianten. De Touring Edition rijdt 3x sneller dan de Power Edition. De Power Edition rijdt werkelijk overal tegenop en overheen.

 

Ik kon part 32074 overigens niet vinden, ook niet in de “unoffical parts” van LDraw. In de MLCAD-file is de Technic Liftarm 1x5 gebruikt om de montage van het “Cyber Slam kanon” aan te geven. Overigens is het Chassis van de Touring Edition zo gebouwd dat je zonder aanpassingen en differentieel kan aanbrengen in plaats van het onderste 24-tands tandwiel. Zonder differentieel rijdt hij prima overigens, maar mét pakt hij de hindernissen net iets makkelijker.

 

Terug naar de TOP