Duplo Achtbaan

Duplo AchtbaanHet fraaie van Lego (en ook Duplo) is dat alles op alles past. Met regelmaat bouwen we flinke pilaren onder de rails. Zo ontstaat een achtbaan waar kinderen gek op zijn. De elektrische trein klimt naar boven en kan karretjes naar boven trekken of andere Duplo autootjes duwen. Nadat de top bereikt is rollen de autootjes vanzelf verder de rails af in een tempo dat het treintje niet meer bijhoudt ;~)

 

Een stijging van 1 Duplo-steen per 2 baanstukken is makkelijk te klimmen. Zelfs 1 Duplo-steen stijging per baanstuk trekt de trein wel maar vergt veel van de batterijen en bij beladen karretjes is de kans op doorslippende wielen zeker reëel.

  Maar ’t kan nog gekker!

 

Als je nu echt de karretjes met topsnelheid naar beneden wilt laten suizen dan is een verval van 1 tot anderhalve steen per baanstuk nog net haalbaar. De Duplo-rails kan het nog net aan om zich in de bochten te laten buigen. Spectaculair waren de afdalingen zeker! Helemaal toen een onoplettende voorbijganger met een net iets te lange voet één van de pilaren omvertikte… In één klap lag de hele stellage aan puin. Over met de pret… L

 

Terug naar de TOP