Disc Shooter

MindStorms Disc ShooterAls uitzondering op de regel hier toch even wat aandacht voor een model dat ik niet zelf ontworpen heb. De Disc Shooter, hier vanaf de achterzijde gefotografeerd, is een model dat je vindt op de MindStorms Ultimate Builders CD-Rom.

 

Mocht je deze “Slizer-werper” toevallig in elkaar gezet hebben dan is je ongetwijfeld opgevallen dat het bijgeleverde programma voor de RCX de nare eigenschap heeft dat de Shooter alleen maar om kan gaan met zes Slizers (Discs). Dat was een “ernstig probleem”. Mijn zoon vindt de schieter een indrukwekkend apparaat maar let bij het vullen van het magazijn niet op het aantal Slizers. Het gevolg is dat het apparaat absoluut niet meer deed wat mijn zoontje er van verwachtte.

 

Stop je minder dan 6 Slizers in het magazijn dan blijft de lopende band eindeloos doordraaien. Stop je er meer dan zes in, dan blijft de zevende halverwege op de lopende band hangen omdat alle motoren bij de zesde Slizer gedeactiveerd worden.

 

Wil je van dit “probleem” verlost worden. Download dan de aangepaste programma code. Daarmee wordt elk willekeurig aantal Slizers probleemloos weggeschoten in diverse richtingen.

Download (rechter muisknop)

MLCAD-file:  Zie de Ultimate Buiders Set CD voor bouwinstructies.

LSC    - file:  Disc Shooter RCX Programma code

 

Het programma heeft de volgende “extra” eigenschappen:

*  Stop het programma als er binnen enkele seconden, na programma-aanvang of na de vorige Slizer, geen Slizer is gedetecteerd.

*  Is er wel een Slizer gedetecteerd, start dan altijd de schietprocedure. Je kan dus oneindig door blijven schieten als je het magazijn maar blijft laden.

*  Zet de schietrichting in de oorspronkelijke stand nadat het magazijn leeggeschoten is. Dit voorkomt dat snoeren helemaal gedraaid gaan zitten.

 

Terug naar de TOP