Eenmaal LEGO… Altijd LEGO…

Met LEGO kun je alles bouwen, een boot een vliegtuig of een trein... Dat was jaren geleden het refrein van een televisie-commercial. Tijden veranderen, LEGO ook.

Terug naar de 60’er jaren…

In de 60er jaren ben ik begonnen met LEGO. Ik kan me de slappe steentjes die vrijwel direct weer van elkaar los schoten nog goed herinneren. De meeste steentjes uit die tijd zijn inmiddels kromgetrokken en niet bruikbaar meer. De kwaliteit veranderde gelukkig snel. Zo’n 10 jaar lang ben ik onafgebroken met de steentjes bezig geweest. Interesses veranderen en de LEGO verdween eind 70’er jaren uit mijn ogen. Met de geboorte van mijn zoon stond ik de LEGO opnieuw in de winkelschappen te bewonderen en dacht; “Ik ben veel te vroeg geboren”. Dat bleek een grote misvatting… Op mijn verjaardag kreeg ik een doos technisch LEGO van mijn vrouw. Het bleek een schot in de roos. Het oude fanatisme voor het puzzelen met LEGO bleek absoluut niet veranderd. Sterker nog; de manier van denken voor het bouwen met technisch LEGO blijkt totaal anders dan het klassieke Bricks & Plates! Dat was even wennen. De mogelijkheden zijn dramatisch toegenomen. Op één of andere manier blijft me dat onophoudelijk boeien.

Waar zal het eindigen?

Geen idee. Mijn zoon vindt LEGO BIONICLE fantastisch, al bouwt hij net zo lief nog met Duplo. (Past ook beter bij zijn leeftijd) Mijn voorkeur gaat uit naar klassiekere modellen. Dat is dus ook wat je vooral op deze site zal vinden! In ieder geval zolang mijn zoon een dankbare afnemer is van m’n bouwsels.