Dowload-adressen benodigde software

LDraw

Voor het downloaden van de basis software inclusief alle data files voor elk afzonderlijk lego steentje of onderdeeltje kan je een kijkje nemen op de WebSite LDraw.org  Een fraaie site. De software is beschikbaar voor Windows, mac en Linux.

 

MLCAD

Nadat je LDraw hebt geinstalleerd ga je verder met het downloaden van MLCAD. Deze software heeft een fraaie gebruikersinterface waardoor je snel je Lego ontwerpen op de PC kunt vastleggen. Inmiddels heeft MLCAD ook handige oplossingen voor het werken met de flexibele slangen die je veel in Lego Technic modellen tegen komt.

Nederlandstalige MLCAD

Inmiddels is er een MLCAD .dll file beschikbaar die MLCAD in het Nederlands laat werken. Op de Nederlandse site  vind je trouwens ook een aardige uitleg over alle stappen die nodig zijn voor LDraw en MLCAD. Handig als engels niet je sterkste kant is!

Leuke Screensaver

De MLCAD ScreenSaver is erg leuk om je eigen modellen spontaan op je scherm te toveren als je computer even achterover leunt. Met de screensaver zie je jouw eigen ontwerpen 3-D ronddraaien of stapsgewijs gebouwd worden.