Gebruikerstips MLCAD

 

*  Meerdere modellen of sub-modellen in één MLCAD-file

*  Sub-modellen niet zichtbaar met Screen Saver MLsave

*  Part 32074.dat Cyber Slam / Canon voor Competition Arrow

 

MLCAD Files met “.mpd” suffix.

Gebruik het "Multipart"-pulldown menu van MLCAD en klik op “Select model” om de bouwstappen van de sub-modellen te kunnen bekijken. Een andere mogelijkheid is de "Print preview" optie in het "File"-pulldown menu te selecteren om zo door de bouwstappen te bladeren.

 

De sub-modellen staan gewoon in dezelfde MLCAD file. Pas op! Gebruik geen spaties in de referentie-namen voor deze submodellen. Dan kan MLCAD ze niet meer vinden!

 

Terug naar TIPS overzicht.

MLsave laat sub-modellen niet als “part” zien

Probleemstelling: MLsave laat geen “parts” zien die .ldr als suffix hebben. Heb je een model met sub-modellen gemaakt waarbij de sub-model-namen eindigen op .ldr dan zie je die wel als separaat model maar niet als part in het totale model in je MLsave screensaver.

 

Oplossing: Bij het aanmaken van sub-modellen in MLCAD moet je een naam intikken. Sluit de naam van het sub-model altijd af met “.dat”; bijvoorbeeld “Dashboard.dat”. Laat je deze .dat suffix weg dan plakt MLCAD er automatisch een .ldr suffix achter die MLsave vervolgens niet herkent als part in een compleet model, maar alleen als sub-model. MLCAD zelf heeft er overigens geen problemen mee.

 

Heb je een bestaande .mpd file met daarin sub-modellen die een .ldr suffix hebben. Open dan de .mpd file als gewoon tekstbestand, bijvoorbeeld met Wordpad of met Kladblok, en verander alle .ldr sub-modelnamen in .dat namen in die file. (Maak voor de zekerheid eerst even een reserve kopie…)

 

Terug naar TIPS overzicht.

 

Part 32074.dat onvindbaar in LDraw bibliotheek

Al een jaar lang zoek ik naar de .dat file voor het Cyber Slam kanon. Ik zag wel mensen die plannen hadden het te ontwerpen maar tot dusver kwam ik het niet tegen in de officiële en onofficiële updates voor LDraw en MLCAD. Nu heb ik zelf niet de juiste spullen om die parts daadwerkelijk te ontwerpen dus heb ik deze bypass gecreëerd. Download 32074.dat

 

Terug naar TIPS overzicht.